vin. iul. 1st, 2022

În spațiul public miniștii guvernului Florin Cîțu au început să dezbată de unii singuri și să propună tot ei ca și soluție varianta ca pensionarea să se realizeze la 70 de ani, adică chiar peste durata de viață a românilor. Ce spune Raluca Țurcan și colegii din guvern: că e mai bine să mori și apoi să primești pensia, căci altfel nu se poate.

“Sistemul public de pensii ar fi sustenabil dacă s-ar baza pe echitate. Dar noi nu vedem acest lucru din moment ce încă există pensii speciale foarte mari care în fiecare an duc la un deficit colosal în fondul de pensii . Ce soluție vedem de la guvernul PNL-USR-UDMR: creșterea vârstei de pensionare și se vehiculează numărul 70.

Ceva nu este în regulă cu acești oameni: cum să aduci la muncă un om la acea vârstă, când statul ar trebui să îl protejeze, să îl sprijine să aibă grijă de nepoți, căci a muncit aproape 50 de ani.

Să știe acești guvernanți că românii chiar muncesc, nu așa cum fac politicienii și care doar se prefac că muncesc și în rest au grijă să delapideze statul român.

Sistemul de pensii se poate susține și se poate completa și din alte surse cum ar fi bugetul de stat. Nu se mai poate vorbi în termeni moderni de susținerea sistemului de pensii doar din cotizațiile curente, în condițiile în care tehnologia permite ca astăzi productivitatea să fie mare iar din impozitele companiilor să se completeze acest fond. Se poate discuta de o formă de impozitare al marilor companii și care declară în România rate de profit de 1% sau chiar mai mici, numai ca să nu plătească impozitele aici. Nu există o așa rată de profit, evident că este o minciună și se fac facturi mai mari din afară.

Soluția nu este să creștem vârsta de pensionare ci să se fure mai puțin de partidele politice.

Politica PDL de a face rău o putem vedea acum în PNL. Data trecută au dat afară oameni și au tăiat salariile și pensiile, astăzi repetă același scenariu, inclusiv cu marele împrumut de 15 milioane de euro” a declarat Dorinel Cosma pentru redacția 60m.ro.