joi. mai 19th, 2022

Oamenii de știință americani au avertizat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech provoacă leziuni neurologice pe termen lung, ce pot conduce chiar la boli mortale precum Alzheimer și maladia Lou Gehrig.

Un studiu în acest sens a fost publicat în revista Microbiology & Infections Diseases, relatează agenția Lenta.ru.

Specialiștii au descoperit că acest ser împotriva covid-19 poate provoca afecțiuni legate de prioni (agenți infecțioși nonconvenționali de natură proteică, lipsiți de orice tip de acid nucleic, n.r.), care, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC, agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, n.r.), produc un grup de boli neurodegenerative, ce afectează creierul.

În același timp, în document se arătă că actualele vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2 pe bază de ARN mesager au fost aprobate în Statele Unite prin ordin de urgență, fără teste extinse și pe termen lung privind siguranța acestor seruri.

În opinia oamenilor de știință, ARN-ul mesager (ARNm) va modifica pentru totdeauna ADN-ul omului. ARN-ul modificat genetic folosit în vaccinul Pfizer se integrează în genomul uman și rămâne acolo pentru totdeauna. Adică, dacă unei persoane i-a fost injectat acest vaccin, cale de întoarcere nu există, au subliniat cercetătorii americani.

SURSA