joi. mai 19th, 2022

Cei nevaccinați vor fi recunoscuți după măștile lor în Austria.


Persoanele nevaccinate vor fi etichetate în republica alpină. Spre deosebire de cei care au fost vaccinați, cei nevaccinați vor trebui să poarte măști FFP2 în magazine, ceea ce face respirația mai dificilă decât cu măștile medicale convenționale
.

VIENA – „Măștile FFP2 vor fi disponibile din nou începând cu 15 septembrie, dar numai pentru persoanele nevaccinate”, potrivit Kleine Zeitung

„Nu putem, nu vrem și nu ne vom limita pentru totdeauna, ci trebuie să depindem pe deplin pe vaccinare”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz (ÖVP), potrivit ziarului. De asemenea, era „absolut necesar”, deoarece altfel „protecția” prin vaccinuri s-ar pierde.

Pentru persoanele nevaccinate va exista un plan pas cu pas bazat pe cifrele de ocupare din unitățile de terapie intensivă. „Totul a fost deja făcut pentru cei care au fost vaccinați”, a spus șeful guvernului. Pentru ei nu vor exista restricții.

Guvernul presupune că până la 15 septembrie, 10% din paturile de terapie intensivă vor fi ocupate, iar masca FFP2 va fi din nou obligatorie. „În orice magazin, aceasta este doar o recomandare pentru cei care au fost vaccinați, dar este obligatorie pentru cei care nu au fost vaccinați. Poliția va face controale aleatorii, se menționează în raport.

În viitor, testele antigenice vor fi valabile doar 24 de ore în loc de cele 48 precedente, după cum a raportat Bayerischer Rundfunk. Dacă 15% din paturile de terapie intensivă sunt ocupate, se aplică regulile 2G: numai cei care au fost vaccinați și cei care și-au revenit au acces la catering nocturnă și la evenimentele în care nu există locuri alocate.

Se vor aplica reguli si mai stricte care vor fi în vigoare de la 20% de ocuparea paturilor de terapie intensivă. „Evenimentele sportive locale, concertele și multe altele ar trebui să fie deschise doar persoanelor vaccinate și convalescente – sau persoanelor care pot prezenta un test PCR actual. Până în prezent, autotestele antigenului cunoscute sub numele de „teste în camera de zi” au fost suficiente în Austria”.

Faptul că persoanele nevaccinate vor fi identificabile prin obligația de a purta măști FFP2, ar putea duce la discriminare masivă și chiar atacuri. Aceasta înseamnă că a fost atins un nou prag de excludere și presiune, atunci când oamenii sunt de fapt marcați public pe baza refuzului unei intervenții medicale periculoase și foarte riscante, despre care nu se cunosc efectele pe termen lung.

SURSA