joi. mai 19th, 2022

Un copil de şapte ani din Botoşani a murit în spital, după ce i s-a făcut rău la şcoală. Se crede că din cauza măştii de protecţie

Facebook

Când au văzut că fiul lor nu îşi revine, părinţii – mama profesoară, iar tatăl asistent medical – nu au stat pe gânduri şi l-au dus la Spitalul Municipal Dorohoi.

Potrivit medicilor, copilul a ajuns în stare foarte gravă, decompensat, cu saturaţie 30, comatos. A fost nevoie de resuscitarea sa în secţia de urgenţă, însă din păcate şcolarul nu a răspuns manevrelor. Testul rapid de Covid a ieşit negativ, însă au fost recoltate probe şi pentru testul PCR.

A murit la spital

Primarul localităţii Ibăneşti a declarat reporterului Observator Andreea Petrescu că băiatul ar fi suferit de o răceală mai veche şi ar fi mers la şcoală doar în prima zi.

Informaţia iniţială a venit pe platoforma Fii Observator, iar martorul, la rândul său părinte, spune că din ceea ce se auzea la şcoală copilul ar fi murit din cauza măştii de protecţie, pe care era obligat să o poarte non-stop chiar şi în pauze.

„Eu am copiii la şcoală, că la noi e zonă galbenă, şi am văzut învăţătorii de acolo speriaţi şi ceilalţi copii. Am auzit că a murit un copil de 7 ani. Tatăl e asistent medical în sat. Din cauza măştii, aşa spuneau profesorii. El fiind mai grăsuţ, a intrat în comă şi nu a mai avut ce să îi facă”, a declarat martorul pentru Observator.