joi. mai 19th, 2022

Europarlamentarul Maria Grapini, consideră că discursul premierului polonez, Mateusz Morawiecki, susținut în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, este un exemplu de demnitate și patriotism.


“M-aș bucura să vorbească așa și să apere cu atâta ardoare interesul național și președintele și premierul român!România are nevoie de lideri care să o reprezinte în UE cu demnitate și curaj!

Dacă veți asculta discursul premierului polonez, în Parlamentul European, veți înțelege de ce Polonia este înaintea României la toate capitolele!


Este țara care a luat cele mai multe fonduri europene, chiar daca Polonia a fost mereu amenințată cu activarea articolului 7 din Tratat.

România trebuie să înțeleagă că va progresa doar dacă va avea o diplomație externă puternică, cu profund simț patriotic!


România este în Europa și este bine că este în UE, dar nu în orice condiții! Aș vrea sa aud că președintele României, ca reprezentant constituțional în Consiliul European, spune ce a spus premierul Poloniei:”Niciodată nu vom fi de acord să ni se impună dictate! Nu vom tăcea când țara noastră va fi atacată! Regulile jocului trebuie să fie aceleași pentru toate statele!”, a precizat eurodeputatul Grapini care a adăugat, în context, că “slugărnicia nu ne aduce avantaje, din contră!”.