joi. mai 19th, 2022

La Spitalul din Târgu Cărbunești a fost activat codul roșu, după ce pacienții Covid au rămas fără oxigen. În spital erau 150 de bolnavi. Cei care aveau nevoie de oxigen au fost ventilați manual în ambulanțe, iar apoi a început transferul lor spre alte spitale.

Trei pacienți au murit, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

In urma verificărilor, stația de oxigen funcționa perfect, însă firma care trebuia să se ocupe de mentenanță a găsit 0 oxigen în instalație. Cu alte cuvinte, nu a fost vorba despre o defecțiune a instalației, ci despre faptul că stația nu a fost încărcată. 

Nimeni nu știe, în acest moment, să explice cât timp au stat pacienții internați fără oxigen, deoarece nu se știe, în primul rând, când s-a terminat rezerva de oxigen. 

”Într-adevăr, spitalul a rămas fără oxigen în această dimineață. Am fost nevoiți să ducem pacienții din spital către alte spitale, iar acum pacienții se reîntorc în saloanele de unde au plecat. Chiar în acest moment am dat sarcină să îmi emită un ordin de prefect astfel încât corpul de control și o comisie mixtă de la ISU și DSP să meargă să verifice tot ceea ce s-a întâmplat, pentru a stabili vinovăția celor implicați în acestă situație. Nu pot să vă ascund, am fost la un pas de dezastru!”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul de Gorj.