sâm. apr. 1st, 2023

Deși foarte mulți elevi au fost privați de dreptul la educație pe timpul pandemiei, președintele vede România post-pandemică drept o țara cu școli sigure și dotate modern. În opinia sa, planul național de redresare și reziliență (PNRR) este este un plan ambițios, care acoperă mai multe sectoare, printre care și educația.

România post pandemică este țara cu școli sigure și dotate modern cu laboratoare funcționale, vom investi în rețele de școli verzi, eficiente energetic, precum și în dezvoltarea sistemelor de educație timpurie și în învățământul dual”, a declarat Klaus Iohannis referitor la sectorul educației din PNRR.

Vreau să fim foarte bine pregătiți pentru etapa cea mai importantă și anume punerea lui în aplicare și finalizarea reformelor propuse. Împreună, accesând toate aceste fonduri europene puse la dispoziția țării noastre, putem construi proiectul unei generații care să însemne schimbarea profundă a României. De reușita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societății noastre”, a subliniat Iohannis.