vin. iul. 1st, 2022

Craiovenii nu mai au voie să crească găini, rațe, gâște precum și capre, oi, cai, porci în gospodăriile din oraș, 55 de  zona în care s-ar afla, notează Gazeta de Sud.

Consiliul Local a votat modificarea Regulamentului pentru gospodărirea orașului prin care se interzice creșterea păsărilor și animalelor.

Creșterea păsărilor și a animalelor este intrezisă de acum în toată Craiova, Această interdicţie a existat şi până la acest moment, dar era valabilă doar în cazul craiovenilor care locuiesc în zona A şi B a Craiovei.

Majoritatea consilierilor locali a decis ieri, nici urmă de păsări şi animale în cartierele oraşului, chiar dacă acestea sunt situate la periferia municipiului. Prin urmare, craiovenii care deţin găini, raţe, gâşte, porci, oi, capre, cai trebuie să scape cât mai repede de ele, altfel riscă să fie amendaţi.

Autorităţile nu mai vor să audă cocoşii cântând sau să vadă turmele de capre trecând pe stradă. Din acest motiv, ieri în Consiliul Local au fost discuţii aprinse pe această temă. Singurii care au ţinut apărarea craiovenilor crescători de păsări şi animale au fost consilierii de la USR. Ei au cerut o dispensă pentru craiovenii de la marginea oraşului.