vin. iul. 1st, 2022

Fostul director al Oracle România Sorin Mîndruţescu a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul de corupţie deschis în 2019, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Mîndruţescu a recunoscut că a luat mită 569.000 de euro de la diverşi parteneri de afaceri pentru a le vinde produse mai ieftin. Procurorii cer 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru omul de afaceri. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis la Tribunalul Bucureşti, care va lua decizia finală.

Mîndruţescu a recunoscut că a luat mită de la reprezentanţii unor firme interesate să se înscrie la licitaţii organizate de diverse instituţii de stat, potrivit DNA. În schimbul banilor, el s-ar fi angajat să pună la dispoziţie oferte de preţ avantajoase ale produselor Oracle, astfel încât respectivele firme să poată să se înscrie şi să participe la licitaţiile publice de care erau interesate.

Licitaţiile vizau atribuirea unor contracte publice de instituţii precum Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Administraţia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).