sâm. feb. 4th, 2023

Spionați la supermarket – Se numește Veesion , noul software de spionaj francez care ne poate monitoriza în timp ce facem cumpărături în supermarketuri. Poate părea o știre banală, dar, așa cum se întâmplă adesea, inovațiile sunt prezentate în anumite scopuri. Dar în realitate, și acesta este cazul, ele s-ar putea preta foarte bine celor mai stricte forme de control social , în plin stil chinezesc și cu efecte evidente. asupra vieții private și, în cele din urmă, asupra libertăților individuale.

Spionați la supermarket

Veesion este deja folosit în sute de magazine Carrefour și din alte lanțuri comerciale. Cercetătorii start-up-ului parizian , specializat în inteligență artificială și securitate, care a dezvoltat software-ul, au declarat că acesta nu folosește recunoașterea facială și nici măcar nu ia în calcul urmărirea clienților sau înregistrarea identității. În schimb, funcționează (dar nu este mai puțin deranjant) prin recunoașterea gesturilor, folosind algoritmul gesturilor , așa cum se explică pe site- ul companiei franceze.

Adică, „se bazează pe cele mai recente progrese în deep learning pentru a detecta automat gesturile asociate cu furtul în timp real în supermarketuri pornind de la camerele de supraveghere existente”.

Acum pare că trăim într-un viitor distopic . Toate supermarketurile, uneori chiar și micile magazine, sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, dar eficiența Veesion constă în funcționarea acestuia: combinat cu imaginile de supraveghere video în sine, software-ul poate analiza tot ce este înregistrat de camere și avertizează real, prin unele notificări către tablete, telefoane mobile sau computere, precum și la casele de marcat „dacă cineva se plimbă pe la rafturi și face mișcări ciudate”.

Odată ce notificarea ajunge pe telefon sau pe tabletă, agentul de securitate „va putea opri hoțul înainte ca acesta să fugă”, asigură dezvoltatorii Veesion. Software-ul fusese deja dezvoltat în 2018, dar a început să fie operațional abia în 2021, blocat de pandemie. Momentan principalii clienți din Franța sunt Carrefour, MD, Conad, Sigma, Crai . Dar este chestiune de timp până să intre în toată Europa.

Sursa: ziarulromanesc.de